STEM! TECHCLASS EVENT 21 september 2018! | Onderwijs & Ondernemen

STEM! TECHCLASS EVENT 21 september 2018!

Trek met je klas naar buiten... het bedrijfsleven in!

In iedere provincie zet een STEM bedrijf zijn deuren open voor jou en jouw leerlingen.

Zet vrijdag 21 september alvast in de agenda! Een heus TECHCLASS event vindt plaats met tal van prominente figuren. Je maakt kennis met het bedrijfsleven en met de verschillende jobmogelijkheden binnen het bedrijf en de mogelijke vervolg STEM opleidingen bij UNIZO bedrijven. Verlaat nu je klas en trek naar buiten... de wijde bedrijfswereld in!

INFO over TECHCLASS

• Met TECHCLASS ga je samen met de klas op bedrijfsbezoek.
  • Via een werkplekbezoek krijgen alle leerlingen van het secundair onderwijs méér zicht in hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Inzicht in de verschillende beroepsprofielen helpt jouw leerling bij het maken van de juiste studie- en/of beroepskeuze
  • In sommige bedrijven kan er vanaf nu ook les gegeven worden! Of sterker nog: een bedrijfsbezoek kan gecombineerd worden met een les op de werkvloer. Dit hoeven niet uitsluitend economische of technische topics te zijn: waarom geen les aardrijkskunde geven in een bedrijf dat aan export doet? Of een les chemie in een waterzuiveringsbedrijf? STEM op zijn ruimst!
  • TECHCLASS is er voor alle studierichtingen: ASO, TSO, KSO en BSO en dit van het eerste tot en met het 6de leerjaar. Ook het lager onderwijs en het hoger onderwijs zijn van harte welkom!

PRAKTISCH schooljaar 2018-2019

• Deelnemen? Als leerkracht schrijf je hier in en laat je weten welk soort bedrijf (sector, regio ...) je voorkeur geniet uit de 20 deelnemende STEM bedrijven uit jouw provincie. Als deelnemende leerkracht ontvang je alle materiaal om het bedrijfsbezoek goed voor te bereiden met de klas
  • Deelname aan TECHCLASS voor jouw school is gratis en zit vervat in het UNIZO School Service lidmaatschap!
  • TECHCLASS wedstrijd: Maak samen met jouw leerlingen 1 STEM! letter uit materiaal naar keuze en motiveer waarom jij voor STEM kiest! Per provincie wordt door een externe jury de winnende letter bekend gemaakt. De winnaars winnen een meet & greet met Herman Verbruggen en de CEO van UNIZO, Danny Van Assche. Doe nu mee aan de wedstrijd en ontvang het wedstrijdreglement.
  • Meer weten? Ga naar de lijst met de deelnemende bedrijven of contacteer Dirk Braeckevelt, projectverantwoordelijke TECHCLASS via dirk.braeckevelt [at] unizo.be (subject: Ja%2C%20ik%20neem%20graag%20met%20mijn%20klas%20deel%20aan%20TECHCLASS) of 0479 49 34 25.
STEM!TECHCLASS